21 Жов, 15:50

275

ЗСУ закликають білорусів не воювати проти України

Збройні сили України звернулися до білорусів із закликом не воювати проти України. Для цього вони виклали відеозвернення російською мовою у Facebook.

У ЗСУ зауважують, що Україна ніколи не погрожувала Білорусі. З 24 лютого українські військові жодного разу не відповіли на удари по Україні та вторгнення на українську землю з території Білорусі.

Збройні сили закликають громадян Білорусі не виконувати накази керівництва щодо вступу у війну проти України та не ділити з Росією відповідальність за воєнні злочини.

Також вони просять тих, кого все ж переправлять через кордон зі зброєю в руках, здаватися в полон. У такому разі їм нічого не загрожуватиме.

«Якщо армія Білорусі підтримає російську агресію, ми відповімо. Відповімо так само жорстко, як відповідаємо всім окупантам на території України… Ми закликаємо вас не ховати ваших синів, чоловіків, батьків, братів, загиблих за амбіції і страх Путіна і Лукашенка втратити свою владу. Диктатори йдуть у небуття, військові злочинці так чи інакше опиняються на лаві підсудних. Стіни падають, і кремлівська теж не вічна. Імперії руйнуються, залишаються народи, звичайні люди, які можуть бути друзями, а можуть ворогами», наголошують у зверненні.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.