20 Жов, 16:18

347

Зростає загроза відновлення наступу на північному фронті — Громов

Загроза відновлення наступу на північному фронті зростає. Проте цього разу напрямок може бути змінений на захід білорусько-українського кордону. Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу.

росія продовжує накопичувати озброєння і техніку та зосереджувати нові підрозділи біля кордону з Україною і на тимчасово окупованих територіях.

На Волинському, Житомирському та Київському напрямках ситуація стабільна. Однак посилюється агресивна риторика влади білорусі і росії щодо розгортання угруповання військ так званої союзної держави.

Такий сценарій матиме на меті перерізати постачання озброєння Україні від країн-партнерів. У Білорусі тривають військові навчання. Також проводяться заходи для прихованої мобілізації.

«Генштабом ЗСУ постійно відстежується ситуація. Силами оборони проводяться заходи для надійного прикриття північного напрямку, зокрема Києва. У разі відкриття другого фронту, а саме ведення наступальних дій з республіки білорусь, ми будемо готові до адекватної відповіді», – наголосив Громов.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.