28 Кві, 11:23

298

Знімуть фільм про модельєра, який відшиває одяг для ЗСУ

Почалася робота над документальним фільмом «Військовий кутюр’є» про модельєра, який через війну змінив свій напрямок роботи та відшиває термобілизну і бронежилети для військовослужбовців. Про це повідомляється на офіційній сторінці Одеської кіностудії, де відбувається знімальний процес.

В основі фільму лежить реальна історія Віталія Узуна із Одеси. Раніше він створював чоловічий одяг, але, починаючи з другого дня війни, модельєр працює над пошиттям спецзахисту для українських воїнів. Першими виробами його ательє у військовий час стали пов’язки для тероборони та термобілизна для прикордонників. Але вже за кілька днів надійшло замовлення на плитоноски та бронежилети. Лекала та пробні моделі виробів Віталій розробив всього за ніч. Протягом наступного дня він вдосконалив крій, щоб захист був універсальним для службовців будь-якого зросту та ваги.

Спочатку тканину Віталію привозили волонтери. Але вже через тиждень плідної роботи колектив швейного цеху створив «Узун Фонд», який допоміг закупляти необхідні матеріали, платити зарплату та передавати спорядження тим, кому це необхідно.

Над сценарієм фільму працювала Юлія Верба — одеська письменниця і журналістка. «Я сподіваюсь, що весь світ подивиться цю стрічку і дізнається, що люди мистецтва, люди далекі від війни, можуть внести свій вклад в перемогу» — зазначила мисткиня.

Після перемоги Віталій Узун планує відшивати спецформу для будівельників України.

Це не єдиний український фільм, над яким під час війни ведеться робота. Раніше ми повідомляли, що в мережі з’явився перший трейлер українського фільму «Снайпер. Білий ворон». Він розповідає про екопоселенця-пацифіста, який через помсту став снайпером.