6 Кві, 20:53

252

Злочини проти лісу на 4 млн грн: на Київщині викрито схему вирубки і збуту деревини

Під виглядом санітарної очистки лісу посадовці знищували масиви дерев в Білоцерківському та Вишгородському районах Київщини задля отримання прибутків від продажу матеріалів. Про це повідомляє Поліція Київської області.

«Злочинне угруповання з 9 осіб організувало незаконне вирубування лісу на території двох районів Київської області. У Білоцерківському районі деревину збували у вигляді дров, а у Вишгородському — продаючи дошками.

Так, фігуранти після спилювання дерев транспортували їх до пилорам, де здійснювали подальшу переробку лісоматеріалів. Також зловмисники реалізували незаконно вирубані дерева серед населення без передбаченої законом документації.

Встановлено, що фігуранти завдали збитків державі на суму понад 4 мільйона гривень», – ідеться в повідомленні.

Поліцейські провели 15 обшуків на території столиці, Київської та Житомирської областей та виявили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-картки, банківські картки,  чорнову бухгалтерію, пломби для чипування деревини. Вилучені речові докази свідчать про протиправну діяльність та організацію підпільних рубок лісу під виглядом санітарних заходів.

Викрили злочинну діяльність працівники відділу захисту інтересів суспільства і держави поліції Київщини спільно зі співробітниками слідчого управління за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури.

Слідчі за фактом незаконної порубки, перевезення, зберігання, збуту лісу та зловживання владою [ч. 2 ст. 364 та ч.ч. 2, 4 ст. 246 ККУ] проводять досудове розслідування. Зловмисникам загрожує до 7 років позбавлення волі.

Фото: Поліція Київської області.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook – сторінці і в Telegram – каналі.