9 Гру, 21:54

391

Зброя, російська символіка, підозрілі особи: священників московського патріархату знову спіймали на «гарячому»

Служба безпеки виявила підозрілих осіб, незареєстровану зброю і російські агітки на об’єктах Української православної церкви (московського патріархату) у Київській та Херсонській областях. Про це йдеться у їхньому Telegram-каналі.

Зазначається, що СБУ контррозвідувальні (безпекові) заходи на обʼєктах УПЦ (МП) у зазначених вище областях.

У результаті на території Пустинно-Миколаївського скита, який знаходиться у «забороненій» Чорнобильській зоні, було виявлено 16 підозрілих осіб. Серед них — чоловіки спортивної статури.

Вони перебували на обʼєкті незаконно, оскільки цивільні особи не мають права знаходитися у зоні відчуження, через яку рашисти намагалися прорватися на Київ у лютому-березні цього року.

Наразі стосовно них складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст. 46-1 КУпАП «Порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення». Перевіряється їхня причетність до злочинів проти державної безпеки.

На горищі цього ж обʼєкта співробітники СБУ виявили маскувальну сітку, яка зазвичай використовується у військових цілях: для маскування озброєння, техніки та інженерних споруд.

У приміщеннях Херсонської єпархії було знайдено рушницю без відповідних дозвільних документів, прапор і золотий герб росії.

Спецслужба також взяла на опрацювання інформацію щодо декількох священнослужителів, які ймовірно, контактують з громадянами рф і рб.

Крім того, правоохоронці виявили пропагандистські матеріали, де прославляється росія.

Фото: СБУ

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.