Вишгород: укриття

6 Чер, 20:51

278

«Запропонував представникам місцевої влади розташуватися на підлозі»: начальник КОВА перевірив укриття у Вишгороді

Сьогодні, 6 червня начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко з робочим візитом побував у Вишгороді та перевірив якість функціонують укриттів у місті. Про це він повідомив на своїй сторінці Facebook.

«Вирішив особисто перевірити, як виконуються доручення Президента та рішення обласної комісії ТЕБ і НС. Від мешканців Київщини отримую чимало скарг про те, що укриття закриті або в них просто неможливо перебувати під час повітряної тривоги, оскільки немає жодних умов.

Перша локація – Вишгородська центральна районна лікарня. Тут нещодавно облаштували сучасне укриття, яке розраховане на одночасне перебування 50-70 осіб. В укритті доступні ліжка, місця для сидіння, облаштована система подачі тепла, вентиляція, запасні виходи тощо. Є все необхідне обладнання для проведення маніпуляцій та операцій. Сховище має автономне водопостачання для питної та технічної води, вбиральні, запаси медичних засобів. Лікарі запевнили, що під час тривоги укриття доступне для всіх, хто прагне сховатися від небезпеки.

Друга локація – найпростіше укриття в одній із багатоповерхівок міста. Ситуація тут кардинально інша. Приміщення взагалі не пристосоване до перебування в ньому людей. Відсутнє нормальне освітлення, вентиляція, немає місць для сидіння тощо. Для експерименту запропонував представникам місцевої влади розташуватися прямо на підлозі. Чомусь відмовилися. На виправлення ситуації дав два дні. Перевіримо», – ідеться в повідомленні.

Також очільник КОВА відзначив, що минулого тижня вкотре доручив головам усіх районних державних адміністрацій неухильно виконувати рішення Київської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуаційщрдо функціонування укриттів. Також він наголосив, що віднині перевірки будуть постійними і неочікуваними. До того ж закликав мешканців Київщини в разі неналежного функціонування укриттів повідомляти на гарячу лінію КОВА: (044) 363 07 34.

Загалом на Київщині 1865 укриттів. Непридатною є 341 споруда.

Фото: Руслан Кравченко.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.