Київ: покарання наркодилера

9 Чер, 18:56

308

Замість умовного – 9 років з конфіскацією: принциповий київський прокурор домігся справедливого покарання для наркодилера

За принципової позиції прокурора Київської міської прокуратури судом апеляційної інстанції засуджено обвинуваченого у збуті наркотиків замість умовного покарання до 9 років позбавлення волі. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

«На початку березня 2022 року правоохоронці Києва затримали уродженця Дніпропетровської області з пакунками з психотропними речовинами в особливо великих розмірах (PVP, МДМА та амфетамін) та канабісом. З урахуванням значної кількості вилучених речовин, їх пакування та різноманіття, а також факту не перебування фігуранта на обліку у лікаря- нарколога, його дії органом досудового розслідування кваліфіковані за ч. 3 ст. 307 КК України – придбання та зберігання психотропних речовин в особливо великих розмірах та наркотичного засобу з метою збуту», – ідеться в повідомленні.

Суд першої інстанції, ухвалюючи вирок, змінив кваліфікацію дій обвинуваченого на ч. 3 ст. 309 КК України (придбання та зберігання психотропних речовин в особливо великих розмірах та наркотичного засобу без мети збуту) та засудив його до 5 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком 3 роки. Не погоджуючись з вироком суду в частині зміни кваліфікації та м’якості призначеного покарання, окружна прокуратура подала на нього апеляційну скаргу.

Наразі Київський апеляційний суд, врахувавши наведені прокурором докази, скасував вирок суду першої інстанції та ухвалив новий, засудивши обвинуваченого за ч. 3 ст. 307 КК України до 9 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook – сторінці і в Telegram – каналі.