8 Лют, 12:58

485

Замість багатоквартирного будинку: у Броварах суд повернув громаді ділянку для побудови дитячого садочку

На Київщині суд задовольнив позов ювенальних прокурорів Броварської окружної прокуратури стосовно скасування рішення міської ради про зведення багатоповерхівки за рахунок земельної ділянки, де повинен бути дитячий садочок. Про це пише пресслужба Київської обласної прокуратури.

«Установлено, що у 2021 році на підставі рішення Броварської міської ради  припинено право користування земельною ділянкою управлінню освіти і науки. Натомість затверджено проєкт землеустрою щодо відведення спірної ділянки, зміни її цільового призначення та надання в постійне користування іншому управлінню міської ради», – йдеться у повідомленні.

Таким чином земельну ділянку площею 0,8 гектарів, на якій планувалося будівництво дошкільного навчального закладу на 220 місць, місцева влада планувала передати для будівництва житлового будинку із вбудованим закладом дошкільної освіти на 80 місць.

Своєю чергою на території Броварської громади за рахунок внутрішньо переміщених осіб значно збільшилась кількість дітей дошкільного віку. Тому, є необхідність у будівництві повноцінного дитячого садочку для забезпечення потреб громади.

Заслухавши всі доводи прокурора, Господарський суд Київської області задовольнив позов прокуратури.

Фото з відкритих джерел

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.