Поліція

3 Чер, 15:11

185

Захист і безпека: в Білій Церкві відбулася зустріч за участі керівництва поліції Київщини та представників місцевої влади

Відбувся круглий стіл, в якому взяли участь очільник поліції Київської області Андрій Нєбитов, його заступник Максим Очеретяний, керівництво Білоцерківського управління поліції, начальниця Білоцерківської РВА Людмила Мерзлюк, керівники Білоцерківської районної ради, голови громад та представниця ДСНС. Про це повідомили у пресслужбі поліції Київської області.

Обговорили в першу чергу питання укриттів, їх стан та контроль за функціонуванням. Другим питанням були безпекові проєкти, початок їх реалізації, проблемні питання у громадах та шляхи їх вирішення. Правоохоронці представили результати реалізації проєктів «Безпечна Київщина» та «Поліцейський офіцер громади».

Ініціатива успішно реалізується на території Київської області — наразі функціонує 66 станцій, а службу на них несуть 109 правоохоронців.

«Створення поліцейських станцій – пріоритетне питання, щоб офіцери цілодобово забезпечували безпеку і допомогу мешканцям, завжди були поряд. Нині, під час воєнного стану, для громадян, як ніколи важливо відчувати підтримку правоохоронців. Забезпечення порядку в громадах на постійній основі, підкреслюю 24/7, саме буде лягати на плечі поліцейських офіцерів громади», – підкреслив генерал поліції Андрій Нєбитов.

За останній час на Київщині інтегровано 500 камер з функцією розпізнання обличчя. Наразі, загалом, функціонує 1883 камер відеоспостереження, з них 480 мають властивість розпізнавання номерних знаків транспортних засобів, та 905 оглядових камер. Завдяки цьому, ми маємо значне зниження злочинності та оперативне розкриття злочинів за гарячим слідом.

«Впровадженння безпекових проєктів, в тому числі по «Безпечній Київщині» вкрай важливе, за цим майбутнє», – зазначив заступник начальника поліції Київщини Максим Очеретяний.

Наступний крок – послідовне й ефективне продовження впровадження безпекових проєктів на Білоцерківщині.

«Підтримуємо таку пропозицію, починаємо працювати відучора, адже ви бачите що такі станції працюють і люди дуже задоволені», – зауважила Людмила Мерзлюк.

Фото: Поліція Київської області

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.