16 Сер, 12:40

235

Загроза ракетних ударів з білорусі все ще існує — Генштаб

Проводяться навчання у білоруських військах. Все ще існує загроза нанесення ворогом ракетних та авіаударів з території цієї країни. Про це звітує Генеральний штаб ЗСУ на своїй сторінці у Facebook.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках суттєво не змінилася. 

На Сіверщині ворог продовжує утримувати підрозділи збройних сил РФ у прикордонних районах Брянської та Курської областей з метою стримування дій підрозділів Сил оборони. Ворог обстріляв з артилерії райони Кам’янської Слободи Чернігівської області та Ходиного Сумської області.

На Харківському напрямку ворог застосував ствольну та реактивну артилерію для вогневого ураження поблизу Костянтинівки, Ртищівки, Соснівки, Питомника та Руського Тишки.

На Слов’янському напрямку ворог завдавав вогневих збитків поблизу Грушуваха та Вірнопілля. Підрозділи ворога вживають заходів щодо покращення логістичної підтримки на вказаному напрямку.

На Краматорському напрямку ворог продовжив обстріли з артилерії різних типів поблизу Краматорська, Спірне, Івано-Дар’ївки.

Проводить наступ в напрямку Лисичанського НПЗ — Івано-Дар’ївка, бойові дії продовжуються.

У напрямку Бахмута ворог обстріляв райони Бахмуту, Бахмутське, Соледар, Шуми, Білохорівка, Костянтинівка, Яковлівка та Зайцеве з танків, ствольної та ракетної артилерії.

Підрозділи ворога провели наступально-штурмові дії на напрямках Володимирівка – Бахмутське та Стрипівка – Соледар. Тут українські воїни зупинили і відштовхнули окупантів назад. Бої тривають на Покровське – Бахмутське та Горлівка – Залізне напрямки.

На Авдіївському напрямку ворог обстріляв райони Краснохорівки, Спартак та Невельське зі ствольної артилерії. Проводить наступ в напрямку Старомихайлівка — Невельське, бойові дії продовжуються.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовано обстріли з танків, ствольної та ракетної артилерії в районах поселення Новосілка, Вугледар, Велика Новосілка, Новомихайлівка, Новопілля, Павлівка, Новоандріївка, Привільне та Времівка.

Окупанти ведуть наступальні та штурмові дії в напрямку Солодке — Новомихайлівка, мають частковий успіх, бойові дії продовжуються.

На Південнобузькому напрямку ворог, крім обстрілів з танків і артилерії вздовж лінії бою, залучив армію та штурмовики поблизу Білої Криниці, Андріївки та Лозове.

Спроба покращити тактичне становище шляхом штурмових дій в напрямку Зелений Гай — Новогригорівка завершилася значними втратами та відступом ворога.

Два крилаті ракети-носія морського базування готові до використання високоточної зброї.

Наші бойові літаки патрулюють повітряний простір України, а ударні літаки надають вогневу підтримку військам у визначених оперативних районах. Ракетно-артилерійські підрозділи продовжують систематично знищувати концентрацію живої сили та склади боєприпасів ворога.

Фото: Генштаб

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.