ЗооПатруль

27 Кві, 11:35

508

Два місяці без їжі: тварин, залишених господарями, рятує «ЗооПатруль»

Рятуючись від війни, жителі Київщини часто забували про домашніх улюбленців. Багато з них виявилися полоненими у зачинених квартирах. Спеціалісти організації «ЗооПатруль» майже щодня рятують таких тварин. Про деякі випадки вони розповідають на офіційній сторінці у Facebook.

Так, у неділю вдалося врятувати кота, який був два місяці зачинений в ірпінській квартирі.

«Норовливий кіт не одразу вирішив рятуватися, і заховався на кухні під тумбою.  Доставали його звідти хвилин 20… Врешті-решт все закінчилося добре. Котика вже оглянули лікарі в Ірпені. Одразу знайшлися і власники. Вони виїздили поспіхом після обстрілів і котика не змогли знайти… Для всіх досі загадка, як він прожив ці два місяці!» — розповідають учасники організації.

Схожий порятунок провели 26 квітня у Бучі: кіт був зачинений у будинку, залишеному майже усіма жителями. Відчайдушний крик тварини почула одна з волонтерок. Щоб витягти тварину, патрульні запланували спеціальну операцію. 

 «Неймовірними зусиллями пухнастика вдалося дістати через балкон. Він був такий худий, що можна було відчути в животику зернятка котячого корму, який ми йому дали… Котика назвали Туман. Лікарі порадили його ще хоча б місяць повідгодовувати, бо тваринка надзвичайно ослаблена», — розповідають рятівники.

Господарям, які через війну загубили улюбленців, може допомогти підбірка нашої редакції з сервісами з пошуку тварин.

Фото: ЗооПатруль