15 Чер, 18:33

385

За 6 місяців ДТЕК Київські електромережі розчистили 1 000 км ліній електропередачі

З початку 2022 року ДТЕК Київські електромережі розчистив та перевірив на дефекти понад 1 тисячу трас повітряних ліній електропередач. Про це повідомляє Київська обласна державна адміністрація.

Наразі ДТЕК відновив обрізку гілля вздовж ліній, оскільки робота була перервана через повномасштабну війну. Протягом червня в планах підприємства розчистити 400 кілометрів трас. Вчасна обрізка чагарнику знижує ризик обриву ліній під час сильного вітру. Крім цього, паралельно електромонтери перевіряють та усувають виявлені дефекти обладнання. Це забезпечить безперебійно подачу електроенергії мешканцям області.

Водночас працівники компанії заявляють, що догляд за гілками дерев — це не лише їх робота.

«Згідно правил, відповідальними за збереження зелених насаджень і належний догляд за ними є їхні власники та землекористувачі. Тобто мешканці приватного сектора повинні обрізати дерева та кущі на власних подвір’ях та присадибних ділянках. Фахівці компанії, в свою чергу, проводять планову обрізку дерев, які ростуть в охоронній зоні повітряних ліній електропередачі».

Щоб проведення робіт було безпечним для працівників. компанія тимчасово знеструмлює електромережу. Про таке заплановане відключення світла ДТЕК повідомляє заздалегідь, щоб мешканці могли підготуватися.

Інформацію про відключення світла можна дізнатися за допомогою зручних сервісів:

• чат-бот у Viber та Telegram ;
• мобільний додаток «Мережі онлайн» (є в AppStore та Play Market);
• сторінку у Facebook;
• кол-центр: (067/099/093) 495 70 40, (044) 459 07 40.