10 Сер, 17:05

285

За підтримки ЮНІСЕФ у славутицькому дитсадку «Калинка» побудують укриття

Сьогодні у дитячому садочку «Калинка» відбулася робоча нарада керівництва міста з представниками ЮНІСЕФ та помічником народної депутатки України Ольги Василевської-Смаглюк Максимом Петльованим щодо побудови безпечного укриття. Про це повідомляє Славутицька міська рада.

«В умовах широкомасштабного вторгнення рф на територію України, бомбардування житлових кварталів і цивільної інфраструктури, російські війська вдаються до ядерного тероризму спочатку на ЧАЕС, а зараз на ЗАЕС, тому  безпекова складова така важлива для кожного населеного пункту. У Славутичі вже розпочата робота щодо облаштування укриттів для безпечного перебування дітей у закладах освіти. Ведуться роботи у садочку «Крунк», школах № 1, 2, 4», – ідеться в повідомленні.

Така активна робота з побудови укриттів в закладах освіти та дошкільного виховання стала можлива завдяки меморандуму про взаєморозуміння з Представництвом Дитячого фонду Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ), який уклала Олена Зеленська. У ньому визначено основні сфери співпраці: поліпшення доступу та якості навчання у школах і дитсадках, упровадження Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, створення безбар’єрного середовища для дітей і розбудова соціальної інклюзії.

Фото: Славутицька міська рада.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.