27 Вер, 16:37

319

З російського газопроводу «Північний потік — 2» стався витік: Данія просить судна не наближатись до місця

Данія закликає судна не наближатися до острова Борнхольм та триматися у радіусі пʼяти морських миль. Вночі з російського газопроводу «Північний потік — 2» стався витік газу в Балтійське море. Про це повідомляє данське енергетичне агентство, а деталі додає Reuters.

Зазначається, що Данське морське управління випустило навігаційне попередження та встановило заборонену зону для плавання навколо цього району.

Наразі загрози безпеки, повʼязані з витоком за межі забороненої зони, відсутні. В управлінні запевняють, що інцидент не вплине на безпеку газопостачання Данії.

Ще увечері 26 вересня оператор газопроводу «Північний потік — 1», який із середини червня працював на зниженій потужності, а в серпні повністю припинив постачання, повідомив про падіння тиску на обох лініях газопроводу. Тиск у трубопроводі, всередині якого було запечатано певну кількість газу, за ніч впав зі 105 до 7 бар.

В уряді Німеччини заявили, що перебувають на зв’язку з данською владою і працюють з місцевими правоохоронними органами, щоб зʼясувати, що викликало раптове падіння тиску в трубопроводі.

Тим часом данські військові виклали в мережу фото та відео з місця події. Попередньо ширина плями від витоку десь кількасот метрів.

Фото та відео: Forsvaret.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.