Київ: електронний квиток, маршрутки

17 Тра, 19:20

142

Є-квиток на маршрутку: коли в Києві введуть електронну оплату в маршрутках?

Комунальне підприємство «ГІОЦ» планує розпочати технічне тестування електронного квитка на окремих маршрутах приватних перевізників Києва. Про це повідомляє «Київ Вечірній» з посиланням на офіційний коментар «ГІОЦ».

«ГІОЦ» спільно з приватними перевізниками розробляє механізм підключення маршрутних таксі до єдиної автоматизованої системи оплати проїзду. Це тривалий процес, адже він потребує тісної та постійної взаємодії міста з майже двома десятками приватних компаній. Для цього потрібно обладнати кожну маршрутку валідаторами та під’єднати всі маршрути приватних перевізників до автоматизованої системи. Також треба врахувати різні тарифи на маршрутах та забезпечити можливість пільгового проїзду для різних категорій пасажирів. Також перевізники мають укласти відповідні договори з Департаментом транспортної інфраструктури КМДА. Найближчим часом розпочнеться технічне тестування електронного квитка на окремих маршрутах», – ідеться в повідомленні.

Завдяки безготівковій оплаті проїзду, яка вже введена в Києві в автобусах/трамваях/тролейбусах і метро, адміністрація має чіткий контроль за пасажиропотоком. Таким чином, приймаються оперативні рішення щодо збільшення об’єктів на маршруті. Також це облік пільговиків, за які міська влада може оперативно відшкодовувати витрати перевізникам. Тож, у разі вдалого тестування така оплата проїзду в маршрутках може бути введена вже в 2023 році.

Фото: УНІАН.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook – сторінці і в Telegram – каналі.