7 Вер, 18:00

229

Ядерний тероризм рф продовжується: Верещук закликала жителів прилеглих до ЗАЕС територій евакуюватися

Жителі Запорізької області, які мешкають неподалік атомної станції, повинні самостійно евакуюватися, адже рф не погодилася організувати гуманітарні коридори. Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Вона зазначила, що українці, які живуть в населених пунктах, що розташовано біля ЗАЕС, мають якнайшвидше виїхати на підконтрольну Києву територію.

«Росіяни продовжують шантажувати українців і весь світ. Учора Радбез ООН вкотре засідав щодо ситуації на ЗАЕС. Маски зірвані. Російська держава безпосередньо займається ядерним тероризмом. Це перший прецедент в історії людства», – заявила посадовиця.

За її словами, дії рф загрожують не лише співробітникам станції, а й життю десятків тисяч людей, що проживають у цьому районі.

«Звертаюся до мешканців тимчасово непідконтрольних уряду України районів, прилеглих до ЗАЕС: евакуюйтеся! Знайдіть спосіб перебратися на підконтрольну територію. Ми вас чекаємо та допоможемо», — додала вона.

Верещук запропонувала громадянам звертатися на гарячі лінії Мінреінтеграції: 1548 або +38(096) 078 84 33 (цілодобова лінія для дзвінків і повідомлень через мобільні застосунки WhatsApp/Telegram/Viber у разі відсутності мобільного зв’язку).

Фото: Flickr

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.