10 Лют, 07:20

227

«Я не хочу, щоб спортсмени рф брали участь у спорзмаганнях»: мер Парижа Анн Ідальго виступила в Київраді

Сьогодні, 9 лютого, французька делегація привезла Києву гуманітарну допомогу (10 генераторів), а мер Парижа Анн Ідальго виступила в сесійній залі Київради. Про це повідомляє міський голова Києва Віталій Кличко.

«Сьогодні я йшла містом, яке вистояло. Київ чинить опір. Як і вся Україна. Вона протистоїть, незважаючи на холод, на бомбардування, незважаючи на обмеження, оплакуючи загиблих. І ми розділяємо цю тугу з вами, вшановуючи їх», – заявила Анн Ідальго.

Також Анн висловила своє тверде переконання, що російські громадин не мають морального права брати участі в міжнародних спортивних змаганнях:

«Ми вас розуміємо. Поки російські війська продовжуватимуть вас бомбардувати, націлюватися на ваше цивільне населення та вашу інфраструктуру, поки російські солдати окупують вашу територію, я не хочу, щоб російські спортсмени брали участь у спортивних змаганнях. Це моє переконання як мера, як політичного лідера, як переконаної європейки. Я не сумніваюся, що Міжнародний олімпійський комітет зможе підтримати цю позицію».

До того пані Ідальго наголосила, що громадяни Європи, Франції, Парижа будуть поруч з українцями до перемоги.

Політикиня за час повномасштабної війни вже вдруге відвідує столицю України.

Фото: Віталій Кличко.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.