16 Тра, 15:54

520

Викраденого з окупованої Бучі кота повернули власниці

Кота породи мейн-кун на ім’я Макс разом з украденою побутовою технікою російські загарбники вивезли до Білорусі. На щастя, врешті-решт пухнастому вдалося возз’єднатися із сім’єю. Дивовижною історією улюбленця розповіла його власниця Альона Кукурузка виданню «Думская».

У перші дні війни чоловік Альони вивіз її із сином до Житомирської області, а потім мав повернутися за котиком та речами. Тільки-но родина перетнула кордон Київської області, «там почалося пекло».

«Тоді я зрозуміла, що повертатися нікуди», — говорить Альона.

Під час окупації жінка розпитувала про Макса в сусідів. Відповідали, що спершу бачили його в містечку, а потім уже ні. Після деокупації Альона одразу повернулася додому. У її будинку жінки жили росіяни, він стояв розбитий і пограбований. Свого чотирилапого друга родина там не знайшла

«Ми почали шукати Макса. Я сподівалася, що він живий та його вивезли волонтери, які рятували свійських тварин. 38 днів я наполегливо вірила, що він живий. Без доказів, попри те, що всі писали, що в нашому селищі було пекло. Напевно, задовбала всі фонди та волонтерські центри та групи підтримки Гостомеля та Бучі», — пояснила жінка.

Щаслива звістка прийшла неочікувано. Альони зателефонувала дівчина з Білорусі. Як виявилося, Макса викрали й вивезли з України загарбники, та під Гомелем кіт утік і прибився до місцевих. На щастя, кіт мав нашийник із кулоном, де зберігалися контакти господарів.

Сьогодні Макс уже в Чехії із рідною сім’єю. Волонтери з Білорусі зробили йому всі необхідні документи, а поляки допомогли пухнастику перебратися через кордон.