25 Січ, 21:55

743

Викликає гостре отруєння: виявили небезпечне печиво на Київщині

На Київщині виявили небезпечне печиво Petit Beurre, вживання якого викликає гостре отруєння. Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

Головне управління Держпродспоживслужби в Київській області інформує щодо надходження інформаційного повідомлення отриманого по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 12 січня 2023 року № 2022.7376-fup 4, стосовно виявлення високого вмісту акриламіду в печиві, що виготовлене в Румунії (виробник: Ro Star S. A., Romania) та експортувалось з Польщі (оптовик: VYV DISTRIBUTION Sp. z. o. o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ЛЬВІВІМПОРТ», вул. Володимира Великого, 2, м. Львів, 79021).

«Попереджаємо операторів ринку про виконання обов’язку, передбаченого частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме: негайного вилучення харчового продукту з обігу та письмового інформування компетентного органу про виявлену невідповідність у строк не більше двох робочих днів», – додають у пресслужбі.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.