Рішення ВР 3 травня

3 Тра, 18:27

134

Вихід із СНД, звільнення від служби, «відміна» сурогатних мам: ТОП рішень ВР від 3 травня

3 травня 2023 року Верховна Рада України провела пленарне засідання, де було прийнято низку важливих рішень.

Найцікавіші з них

Прийнято Постанову про вихід Верховної Ради України з Угоди про Міжпарламентську Асамблею держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав.

Прийнято за основу проєкт Закону щодо віднесення військовослужбовців із пораненнями, контузіями, каліцтвом або захворюваннями, отриманими під час проходження військової служби або навчання у військових закладах, до категорії осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Прийнято Закон про внесення змін до статті 26 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу». Він розширює перелік підстав для звільнення з військової служби під час воєнного стану. Зокрема, встановлюється додаткова підстава для звільнення військовослужбовців, чиї близькі родичі загинули або пропали безвісти під час дії воєнного стану.

Прийнято Постанову про Звернення ВР до парламентів та урядів іноземних держав, міжнародних організацій та їх міжпарламентських асамблей щодо засудження вчинених російською федерацією злочинів примусової депортації українських дітей.

Відхилено всі Законопрєкти про допоміжні репродуктивні технології. Вони передбачали закріплення на рівні закону засад проведення лікувальних програм ДРТ. Зокрема методом сурогатного материнства; визначення прав і обов’язків осіб, які проводять лікувальні програми допоміжних репродуктивних технологій, умов та порядку здійснення донації репродуктивних клітин, умови кріоконсервації, зберігання та використання репродуктивних клітин, ембріонів і тканин.

Фото: ВР.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook – сторінці і в Telegram – каналі.