12 Вер, 18:59

276

Волонтери «Добробату» відремонтували зруйновану покрівлю будинку сім’ї з Ірпеня (відео)

Благодійники добровольчого будівельного батальйону («Добробат») відремонтували в Ірпені зруйновану покрівлю будинку сім’ї Смілянських. Про це розповів «Добробат» у Facebook.

«Родина Смілянських проживає у власному будинку в Ірпені вже 17 років. Господар Олександр працював, аби сім’я жила в добробуті, а господиня Наталія повністю вкладалася у виховання дітей: 16-річної доньки та 13-річного сина. Разом у злагоді будували будинок та створювали затишок у ньому. У день повномасштабного вторгнення рф, рятуючи дітей, родина рушила на Житомирщину до батьків Наталії», – йдеться в повідомленні.

«24 лютого десь о 6:20 ранку мені подзвонила двоюрідна сестра, сказала: «Тікайте, їдьте до батьків у Житомирську область, бо почалася війна». Я вийшла на вулицю й почула звуки вибухів. Один раз, другий, третій… Виїжджали з Ірпеня дуже довго – години чотири чи п’ять – не могли виїхати, були великі затори», – зазначає Наталія Смілянська.

У Житомирській області чоловік долучився місцевої тероборони, а його дружина готувала страви для захисників.

Від сусідів вони дізналися про пошкодження свого будинку. 20 квітня після деокупації вони приїхали в Ірпінь, то від побаченого були в шоці.

«Перший «приліт» був 8 березня, зробили нам такий «подарунок» орки. Постраждав дах, усі вісім вікон, вагонка, фасад будинку, пошкоджені двері, впала стеля в дитячій кімнаті, пошкоджені батареї. Ми робили все в будинку своїми силами, через те й виступають сльози на очах, бо ми стільки праці вклали…», – пояснює господиня.

Спочатку було забито вікна, аби мародери не вкрали те, що залишилося. Після цього почали самостійно відновлювати житло. Перед навчальним роком привезли дітей. Проте через війну Олександр лишився без роботи, тому грошей на відбудову будинку немає. Але у світі не без добрих людей, тому волонтери залюбки вирішили допомогти.

«Команда «Добробату» втілює надію, віру в завтрашній день. До нас прийшло сьогодні 14 людей – сказали, що буде близько 10, але прийшло більше. Хлопцям із «Добробату» – кожному окремо і всій команді я хочу подякувати. Наша сім’я щиро вдячна їм за нелегку роботу. Світ не без добрих людей. Величезне дякуємо!» – зауважила Наталія Смілянська.


Фото: скриншот з відео.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.