19 Жов, 20:12

260

Влада Українки закупить генератори і побудує нові укриття

Місцева влада Українки має на меті купити 60 генераторів та збудувати нові укриття, які будуть з пунктами обігріву для жителів. Таке рішення міська рада прийняла за результатами російського обстрілу 10 жовтня, коли Українська громада на добу залишилась без води, світла та зв’язку. Про це повідомив мер міста Олександр Туренко.

«Минулого понеділка через ракетні обстріли росіян постраждала наша громада. Ми залишились на добу без води, світла та, подекуди, зв’язку. Щиро дякую працівникам критичної інфраструктури, енергетикам, які кинули всі сили на подолання наслідків ворожих обстрілів. Висновки зроблено, слабкі місця визначено, тому посильно працюємо над тим, щоб у разі подібних ситуацій громада була забезпечена базовими побутовими потребами. Для цього прийняли рішення щодо закупівлі генераторів, подовжувачів, дизельного палива», – йдеться у повідомленні.

Прорахунки про необхідність купівлі саме 60 генераторів зробили фахівці ДСНС та старости сіл громади.

Зазначається, що така кількість генераторів забезпечить роботу всіх свердловин, наявних у громаді, КНС, бюветів, забезпечення енергією очисних споруд, шкіл, садочків, лікарні та всіх установ, де необхідно підтримувати певний температурний режим. Також це дасть можливість зарядити мобільні телефони та, за потреби, скип’ятити воду у разі надзвичайних ситуацій.

В цей час проводиться робота щодо розробки схеми локацій для установки генераторів та графіку їх підключення.

Своєю чергою в громаді хочуть будувати нові укриття, частину з яких буде зроблено за гроші держбюджету. Також, в укриттях хочуть збудувати пункти обігріву.

«Проведено переговори  з компанією, яка будує укриття. Це наразі єдина сертифікована компанія в країні. Сподіваюсь, дійдемо згоди і розпочнемо необхідні роботи. Є розуміння, що частину таких укритів нам допоможуть збудувати за кошти держбюджету. З даною компанією обговорено й будівництво пунктів обігріву в укриттях», – зауважив міський голова.

Фото: Олександр Туренко.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.