16 Вер, 11:02

272

Влада Гостомеля надає грошову компенсацію на виготовлення експертних звітів щодо пошкодженого майна внаслідок агресії рф

Гостомельська селищна військова адміністрація надає грошову компенсацію до п’яти тисяч гривень для виготовлення експертних звітів, які стосуються пошкодженого майна через військову агресію рф. Про це повідомила пресслужба Гостомельської селищної ради.

За словами начальника ГСВА Сергія Борисюка, в цей момент компенсацію отримали 92 громадяни на суму 403 тисячі 500 грн, 300 заяв ще опрацьовуються.

«Не зважаючи на проблеми, що мають місце через руйнування бюджетоутворюючих підприємств ОТГ, ми й в подальшому  допомогатимемо нашим мешканцям. Ми розуміємо, наскільки важливі експертні звіти на етапі фіксації зруйнованих житлових споруд, адже ці документи є найважливішими у даному процесі. Також розробляємо інші програми, щоб сприяти жителям нашої громади, дякуємо  волонтерам, які допомагають на всіх напрямках», — зазначив начальник ГСВА.

У пресслужбі наголошують, що на сьогодні нормативно-правовий документ, що визначає механізм компенсації  постраждалим громадянам за житлові будинки або квартири, зруйновані через військову агресію російської федерації, поки що перебуває у стадії розробки.

Фото: Армія Inform.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.