10 Кві, 12:12

427

Візит без оголошення: до Києва прибув прем’єр-міністр Великобританії Джонсон

Прем’єр-міністр Великобританії неочікувано приїхав із робочим візитом в Україну та провів переговори з президентом Володимиром Зеленським і другими членами української влади. Про зустріч двох лідерів повідомив заступник керівника Офісу президента Андрій Сибіга.

“Прямо зараз візит Бориса Джонсона до Києва розпочався з тет-а-тет зустрічі з президентом Зеленським. Британія лідер в оборонній підтримці України. Лідер в антивоєнній коаліції. Лідер в санкціях щодо російського агресора”, – зазначив Сибіга.

Після зустрічі Джонсон розповів, що Лондон надасть Києву фінансову та військову допомогу. За його словами, це свідчить про відданість Великобританії у боротьбі України проти російського вторгнення.

Окрім цього Велика Британія спільно з партнерами посилюватиме економічний та санкційний тиск на Росію кожного тижня.

“Ми не будемо обмежуватись замороженням активів чи санкціями проти олігархів. Ми також вплинемо на можливість Росії використовувати енергетичні ресурси, дамо вам енергетичну підтримку та безумовнно – оборонно-військову”, – сказав Джонсон під час брифінгу.

За словами Зеленського, Джонсон на власні очі побачив, як змінилась Україна під час війни. Разом вони оглянули Київ, підбили підсумки спільної роботи та запланували майбутні кроки.