8 Тра, 10:51

516

Віталій Кличко розповів, скільки людей перебуває зараз у Києві

Зараз у Києві перебуває 2 млн 200 тис жителів. Про це повідомляє Віталій Кличко у своєму інтерв’ю для Радіо НВ.

«До початку воєнних дій у місті ночувало приблизно 3,5 млн людей. Вночі і вдень — різні показники: вдень приїжджає близько мільйона [людей] з області. Коли почалися воєнні дії, кияни почали виїжджати. Це переважно були жінки і діти. Найменша цифра перебування людей у нашому місті становила близько одного мільйона людей.»

Показники вдалося зафіксувати завдяки підрахунку кількості мобільних телефонів.

Мер міста повідомляє, що небезпека все ще залишається, проте після 8-9 травня можна поступово повертатися до столиці. Особливо обережними потрібно бути на верхній та північній частинах міста: Мінський масив, Оболонь, а також напрямок Броварів та частина Подільського району. Можуть залишатися вибухонебезпечні снаряди в лісопарковій зоні передмістя. Парки Києва вже перевірені спеціалістами та відкриті для відвідувачів. Проте не варто порушувати обмеження, встановлені військовими.

«Напружена робота [відбувається] у всіх комунальних підприємствах. Наприклад, комунальне підприємство Київпастрансервіс, яке відповідає за перевезення пасажирів. [Колектив] до воєнних дій налічував 4,5 тис. співробітників. На сьогодні залишилося півтори тисячі: частина цих людей евакуювалися, частина — пішла до лав Збройних сил України. Тому підприємство працює в меншому складі, але в більш напруженому стані. Це ж стосується водопостачання, прибирання сміття, благоустрою.»

Віталій Кличко повідомив, що поступово відновлюється робота малого та середнього бізнесу. Незважаючи на те, що українські військові тримають ситуацію під контролем, все одно зберігається загроза ракетного удару.

«Прошу всіх дотримуватися вимог, спускатися в бомбосховища і не нехтувати цими правилами, тому що у будь-яку хвилину будь-який будинок нашого міста, на жаль, поки що може бути обстріляний. Сподіваємося, що у найближчі дні буде додаткова протиповітряна оборона західного, натівського стандарту, яка ще більше захищатиме наше повітря.»