19 Кві, 14:03

395

Віряни ПЦУ та УГКЦ можуть дистанційно доєднатися до Великодніх богослужінь у Києві

Цієї неділі, 24 квітня, християни східного обряду зможуть доєднатися до Великодніх богослужінь віддалено. Цього року не проводять служби на територіях храмів через обмеження воєнного стану.

Про це повідомили на сайті Міністества культури та інформаційної політики.

У суботу, 23 квітня, о 23:30 можна буде слідкувати наживо за нічним богослужінням Православної Церкви України з Михайлівського Золотоверхого собору в Києві.

24 квітня з 7:30 до 11:30 транслюватиметься онлайн богослужіння Української Греко-Католицької Церкви з Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві.

Служіння в столиці транслюватимуть національний марафон єдиних новин “#UAразом” та суспільний телеканал “UA:КУЛЬТУРА”.

Мінкультури та Державна служба з етнополітики та свободи совісті нагадують, що важливо дотримуватися комендантської години у своєму регіоні задля особистої безпеки й безпеки країни.

17 квітня Великдень святкували християни західного обряду. До того ж, чимало наших громадян були змушені тимчасово мігрувати до інших країн через жорстоку війну росії проти України.

Про те, як українці знайомилися з великодніми традиціями європейських країн, де восресіння Христа святкували 17 квітня, і як світла подія минула у світі, читайте в матеріалі “Київщина 24/7”.

Фото: Rbrechko, Вікіпедія