5 Кві, 11:19

630

Відбиток війни: українці називають новонароджених на честь ракетних комплексів

Незважаючи на військові дії, життя в Україні продовжується. За період повномасштабного вторгнення Російської Федерації в нашій країні народилося 22 тисячі малюків. І як повідомляється на своїй сторінці у Facebook Міністерство юстиції, для деяких українців вирішальну роль у виборі імені для новонароджених відіграла війна.

У столиці України та Вінницькій області новонароджених дітей назвали на честь ракетних комплексів Javelin, які допомагають знищувати ворожу техніку. Хлопчик отримав ім’я Ян Джевелін, а дівчинка – Джавеліна.

У відомстві також зазначили, що без прив’язки до військових дій молоді батьки цього року обирали для своїх дітей досить незвичайні та рідкісні імена, а саме: Дорофей, Єреній, Сулейман, Кай, Еней, Ахілл, Соломон, а також Афіна, Звенислава, Роксолана, Астрід, Лілу, Айлін, Яснодара та інші.

Нагадаємо, із народженням дитини перед батьками стоїть непросте завдання – яке ім’я обрати дитині. Хтось вибирає серед тих, які є найпопулярнішими у цей період часу, а хтось вирішує назвати ім’ям якогось предка, щоб увічнити пам’ять про нього. Як би там не було, мода на популярні імена змінюється. Якщо ж скласти умовний рейтинг , то найбільше жінок в Україні з ім’ям Марія. Ну а чоловіків найбільше з ім’ям Микола.