24 Лют, 13:39

255

Відбулася презентація проєкту сучасного культурного простору у Ворзелі: як він виглядатиме

Президент Архітектурної асоціації АМО Мартін Дюплант’є презентував у Бучі проєкт сучасного культурного простору у Ворзелі. Про це повідомив мер Бучі Анатолій Федорук.

Він розповів, що вже кілька місяців група французьких архітекторів працює над концепцією розвитку цієї частини Ворзеля, яку планують розвивати як культурно-освітній простір.

«З одного боку важливо зберегти та відреставрувати сам Уваровський дім. З іншого – збудувати новий корпус школи №10 та дошкільного навчального закладу, що був зруйнований рашистами. А для зміцнення українсько-французької дружби хотіли б збудувати сучасний культурний простір. Його проєкт презентував у Бучі пан Дюплант‘є», – зазначив мер.

Анатолій Федорук зауважив, що запропонована нова будівля поєднує в собі сучасні рішення для таких просторів з традиційними для Ворзеля дерев’яними елементами.

«Фінансування домовилися шукати разом. Розраховуємо, що ідея такого кварталу сподобається і мешканцям Ворзеля, і тим громадянам Франції, які мають бажання підтримати нашу громаду у відбудові», – підсумував очільник міста.

Фото: Анатолій Федорук

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.