28 Вер, 12:33

301

Відбулася 34 сесія Богуславської міської ради: які рішення ухвалено

Богуславська міська рада провела чергову 34 сесію, засідання якої відбулося 27 вересня 2022 року. Про це інформує пресслужба міськради.

Зазначається, що сесія розпочалася з урочистої, але сумної частини. Сім’ї жителю Богуслава, розкопанчанина Андрія Хоменка була вручена Грамота за підписом Президента України про присвоєння найвищої державної нагороди — почесного звання Героя України, разом із удостоєнням ордену Червоної Зірки посмертно.

«Старший лейтенант ЗСУ, командир десантно-штурмового взводу Андрій Хоменко, вірний військовій присязі, загинув 3 березня цього року, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України. Честь і шана Героєві!» — йдеться в повідомленні.

Після цього, депутати хвилиною мовчання вшанували всіх, хто загинув у цій жорстокій війні та розпочали розгляд питань за порядком денним.

Було ухвалено такі рішення:

  • про надання матеріальної допомоги жителям громади;
  • про співробітництво між Медвинською сільською територіальною громадою та Богуславською міською територіальною громадою у сфері інклюзивної освіти;
  • про внесення доповнень до Програми організації харчування учнів та вихованців закладів освіти Богуславської територіальної громади на 2021 – 2024 роки, а саме: внесли до Програми доповнення про пільгову категорію «діти, батьки яких призвані на військову службу по мобілізації з 24 лютого 2022 року»;
  • про створення груп подовженого дня у 2022/2023 навчальному році в закладах освіти Богуславської міської ради.

«Депутати підтримали ініціативу міського голови В. М. Хоменка та звернення від Богуславського заводу залізо-бетонних конструкцій про відведення чотирьох ділянок у межах міста для будівництва житла для ВПО: зокрема, йдеться про чотири 5-поверхові будинки та близько десяти 2-поверхових котеджів», — зазначили у пресслужбі.

Крім того, було внесено зміни щодо Програми захисту населення і територій Богуславської міської територіальної громади від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, які дадуть можливість купити 25 генераторів, що, зважаючи на складну перспективу зимового періоду, будуть в нагоді у разі непередбачуваних ситуацій.

«Змін зазнає і депутатський корпус: від депутата В. Г. Могильного надійшла заява про дострокове припинення його повноважень. Хто «зайде» наступним за списком від політичної партії «Українська православна асамблея» — розглядатиме Богуславська міська територіальна виборча комісія Обухівського району», — йдеться в повідомленні.

В кінці сесії депутати слухали доповідь начальника відділу архітектури та містобудування Г. М. Теребун про перейменування вулиць.

«Наразі на зміни очікують 58 об’єктів топономіки Богуславщини — вулиць і провулків. Від жителів деяких вулиць надходять пропозиції щодо нових назв. Інформації багато, тому термін прийняття заяв і пропозицій продовжено до 1 жовтня. Далі триватиме спільна робота з фахівцями Інституту пам’яті та інших установ, лише тоді питання винесуть на розгляд сесії», — наголошують у Богуславскій міській раді.

Фото: Богуславська міська рада

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.