Голова КОВА: відбудова Бородянки

23 Тра, 17:57

237

«Відбудувати краще, ніж було»: голова КОВА з першою леді та лауреаткою Нобелівської премії миру відвідали Бородянки

Очільник КОВА Руслан Кравченко обговорив з Оленою Зеленською та лауреаткою Нобелівської премії миру Надею Мурад комплексне відновлення Бородянки, зокрема її центральної вулиці, що найбільше зруйнована. Про це він повідомив на своїй сторінці Facebook.

«Про злочини росіян у Бородянці розповів першій леді Олені Зеленській та лауреатці Нобелівської премії миру Наді Мурад. Що таке тортури Надя знає особисто, адже свого часу пережила рабство ІДІЛу. Від рук окупантів у Бородянській громаді загинули 162 особи. Декого знайшли під завалами, дехто – зникли безвісти. Те, що переживають українці, досі шокує весь цивілізований світ.

Відвідали дитячі садочки «Казка» та «Буратіно». У першому – окупанти облаштовували свої позиції та зруйнували приміщення, проте спільними зусиллями волонтерів та працівників садка після деокупації заклад вдалося відновити. «Буратіно» окупанти знищили майже вщент. Місцеві жителі використовували його як укриття, адже всі найближчі будинки були зруйновані авіаційними бомбами.

Проте ми все відновимо! Бородянка повернеться до звичного життя! Головний принцип, який будемо застосовувати, – «відбудувати краще, ніж було». Наше завдання – якомога швидше відновити Київщину та повернути людей додому», – ідеться в повідомленні.

Бородянська громада – одна з найбільш постраждалих на Київщині від російської окупації. З початку повномасштабного вторгнення тут знищили та зруйнували близько 1,8 тис. об’єктів.

Фото: Руслан Кравченко.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook – сторінці і в Telegram – каналі.