30 Вер, 10:56

219

Верещук закликала країни Балтії та Грузію допомогти кримським татарам втекти від мобілізації

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук звернулася до Урядів Польщі, Латвії, Естонії, Литви та Грузії з проханням не відмовляти кримським татарам у перетині кордону.

«Окупаційна влада в Криму почала незаконну мобілізацію. Вони почали масово мобілізувати кримських татар та інші корінні народи Криму для участі у війні на стороні окупантів. Очевидно, що такі дії мають ознаки геноциду. Кримські татари й інші корінні народи українського Криму намагаються всіма силами уникнути мобілізації у ворожу армію», — написала вона в телеграм-каналі.

Верещук зазначила, що татари намагаються виїхати до дружніх Україні країн, але Мінреінтеграції почало отримувати відомості, що польські, латвійські, естонські, литовські та грузинські прикордонники інколи відмовляють представникам корінних народів Криму в перетині кордону, змушуючи їх повертатися до Криму або до рф.

«Звертаємось до Урядів Польщі, Латвії, Естонії, Литви та Грузії з проханням звернути увагу на вказану проблему. Просимо дружні нам країни сприяти виїзду представників корінних народів Криму з території українського Криму та з території рф у треті країни. Зараз підтримка корінних народів Криму з боку міжнародної спільноти є важливою як ніколи!» — запевнила Верещук.

Фото з відкритих джерел

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.