20 Лип, 16:56

414

Вчора у Забір’ї мешканку села привітали зі 100-літнім ювілеєм

Мешканку села Забір’я Марію Василівну Нікуліну привітали вчора зі 100-літнім ювілеєм. Про це повідомляє Боярська міська рада.

Довгожительку відвідали заступниця Боярського міського голови Кочкова Тетяна та староста села Забір’я Олеся Бондаренко.

Марія Василівна народилась третьою дитиною родини Павлових 19 липня 1922 року. Після її народження батьки ще мали 4 хлопчиків. Дівчинка спочатку ходила до п’ятирічної школи у рідному селі, а потім продовжувала навчання у сусідньому. Згадує, що часи тоді були такі бідні, що вони з сестрою мали одну пару взуття на двох.

Під час голодомору, щоб вона вижила, Марію відправили на тимчасове проживання до дядька в Харків. Щоб заробити кошти, зовсім юною дівчина працювала на полі на буряках, а, коли розпочалася Друга світова, Марія вдень та вночі разом із односельцями копала окопи, які мали захистити їх від наступу окупантів. Війна змусила навіть попрацювати на будівництві воєнного заводу в Сибіру.

Після війни дівчина повернулась до свого села та влаштувалась працювати дояркою. Тут пона вийшла заміж та народила доньку Аллу. Проте подружнє щастя тривало недовго: через два роки чоловік помер. Марія далі підіймала доньку сама та доглядала за матір’ю, будувала будинок та працювала у селі аж до пенсії. У 1988 році Марія Василівна переїхала у село Забір’я до своєї доньки, онуків та правнуків.

Очільниці привітали ювілярку з Днем народження та вручили квіти та подарунки.