26 Кві, 16:20

520

В Україні запустили новий евакуаційний медичний потяг

Сьогодні у свій перший рейс відправився новий потяг-мінігоспіталь у рамках проєкту МОЗ, міжнародної організації «Лікарі без кордонів» та «Укрзалізниці».

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

«У рамках спільного проєкту Міністерства охорони здоров’я України, міжнародної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів» та національного перевізника «Укрзалізниці» відправився у свій перший рейс новий потяг-мінігоспіталь, що складається з кількох вагонів, зокрема й вагона інтенсивної терапії», — ідеться в повідомленні.

Завдяки цьому потягу лікарі можуть евакуювати до Львівщини з «гарячих» областей України хворих, поранених і травмованих людей.

Евакуація постраждалих уже триває. Загалом «Лікарі без кордонів» перевезли потягами на безпечні території майже 300 пацієнтів разом із родинами.

Окрім цього, проєкт шукає для працевлаштування медсестер і медбратів інтенсивної терапії, які мають дипломи і досвід роботи за спеціальністю. Для цього потрібно подати своє резюме та мотиваційний лист на електронну пошту своє резюме та мотиваційні листи на електронну пошту MSFOCB-Kyiv-PAM@brussels.msf.org.

Фото вагону, МОЗ