6 Гру, 15:04

353

В Україні запустили мобільний застосунок для навчання стрільбі

Український стартап Drill запустив мобільний застосунок, в якому кожен охочий зможе пройти курси зі стрільби. Про це медіа Vector розповіли в компанії.

Зазначається, що він уже доступний в App Store і Google Play та залишиться безоплатним для українців до кінця війни.

До створення та тестування Drill залучили українських та міжнародних експертів: чинних військових, спортсменів та представників охоронних організацій. Вправи розробили на основі їхнього багаторічного досвіду з застосування зброї в реальних бойових діях та стрілецьких спортивних змаганнях.

Застосунок розроблено як для військових, так і цивільних, які хотіли б отримати знання щодо використання зброї. Наразі в ньому є два курси з віртуальними тренуваннями на пістолеті та карабіні (АР15/АК74):

  • «Сухий базовий карабін» (сухий — означає без патронів або з інертними навчальними, — прим. ред.) направлений на отримання і розвиток базових навичок володіння карабіном.
  • «Сухий базовий пістолет» — тренування з пістолетом для опановування базовими навичками та їх розвитку.

Також користувачам доступні сім уроків на 17 вправ різного рівня складності на поводження зі зброєю.  Крім того, пропонують складати власну програму тренувань. Вона включає можливість підбору вправ і уроків з огляду на персональні цілі, відстежування прогресу та отримання відгуків від професійних інструкторів.

«Цей проєкт народився із захоплення стрільбою і тактичними тренуваннями, але набув надзвичайної актуальності з початком війни з Росією. Drill — це певною мірою унікальний мобільний додаток для навчання тактичній стрільбі та самозахисту, адже ті застосунки, які є на світовому ринку, містять не структуровану інформацію, незручні у використанні, дорого коштують або спрямовані на вирішення вузьких завдань. Розробляючи Drill, ми з командою хотіли створити віртуального персонального тренера, з яким буде зручно працювати незалежно від місця перебування, часу та середовища: тренування в окопах, стрілецькому тирі або вдома», — коментує співзасновник і СЕО стартапу Олександр Гусаров.

Найближчим часом в Drill розширять перелік видів зброї, доступної для віртуальних тренувань, а також програм та вправ. Також команда працює над функціональністю на перетині комп’ютерного зору та машинного навчання. Вона дозволить стрільцям відстежувати хід тренувань та отримувати зворотний зв’язок в реальному часі.

За найближчі три роки команда планує перетворити Drill на мультиплатформенний універсальний інструмент. З його допомогою будь-який власник зброї отримає доступ до різноманітної профільної інформації. У планах також вихід на ринки США, Мексики, Бразилії та країн Євросоюзу.

Фото: Drill

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.