15 Бер, 12:50

282

В одному з сіл Богуславської громади облаштовують укриття для учнів (фото)

Голова Богуславської міської ради Віталій Хоменко разом з начальником соціально-гуманітарного управління ВК БМР Оксаною Поліщук відвідали Ісайківський старостинський округ. Вони перевірили процес підготовки клубної філії села до відкриття та облаштування в її підвальному приміщенні укриття. У новому навчальному році воно буде слугувати захисною спорудою для учнів сільської гімназії. Про це пише Богуславська міська рада.

Після повномасштабного вторгнення рф школярі навчалися за змішаною формою, відвідуючи класи, тільки за наявності в освітньому закладі облаштованого за всіма стандартами укриття. Майже всі учні Богуславської громади пішли до школи, проте діти Тептіївського, Саварського та Ісайківського освітніх закладів продовжили навчання в онлайн-режимі.

На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять, на відкритому повітрі та цегляна стіна

Наразі проводиться підготовка укриття й для школярів Ісайківської гімназії.

«У клубній філії, яка не працює із 2020-го року, вже встановлена система оповіщення про пожежу (АПС), виготовлена на неї проєктно-кошторисна документація, прибрано підвальне приміщення, яке за всіма стандартами підходить для укриття, адже має запасний вихід. Незабаром тут розпочнуться ремонтні роботи, аби у вересні діти могли сісти за шкільні парти й мали місце найближчого укриття», — йдеться у повідомленні.

На зображенні може бути: 4 людини, люди стоять та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 5 людей, люди стоять та на відкритому повітрі

Фото: Богуславська міська рада

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.