Сергій Носенко
полігон портрет путіна

3 Тра, 12:14

770

В Обухові оприлюднили світлини з полігону: чи загрожує це військовим

2 травня пресслужба Обухівської районної адміністрації опублікувала інформацію про візит голови району Олександра Гомона на полігон, де тренуються військовослужбовці. У повідомленні написано, що держслужбовець «перевірив хід військової підготовки та організацію практичних занять».

Звіт супроводжується декількома світлинами. На них зображена зустріч очільника району з військовослужбовцями. Зрозуміти прикмети місцевості неможливо: на тлі героїв світлин видно тільки земляні укріплення.

полігон

Але навколо допису районної адміністрації розгорілися справжні «баталії». Місцеві мешканці питать у коментарях: чи варто було викладати світлини і вказувати, що полігон знаходиться саме в Обухівському районі? Багато людей занепокоєні ризиком ворожого ракетного удару по базах наших захисників.

коментарі

У одній з місцевих спільнот навіть ініціювали голосування: чи вважається публікація такої інформації доцільною? 45% респондентів відзначили, що ці дані можуть бути наведенням для ворога.

«Київщина 24/7» публікує офіційні рекомендації Міністерства культури та інформаційної політики щодо інформації, яку заборонено оприлюднювати під час війни. Під заборону потрапляють:

  • фото і відеоматеріали з місць обстрілів;
  • відео ракет, що летять, моментів потрапляння;
  • координати чи точні адреси зон бойових дій;
  • матеріали з розпізнавальними знаками: адресними табличками, відомими об’єктами тощо;
  • матеріали, що фіксують роботу сил ППО України;
  • будь-які дані про місцезнаходження військових об’єктів та пересування військ;
  • неперевірена інформація щодо втрат;
  • будь-яка інформація не з офіційних джерел.

Оскільки публікація Обухівської районної військової адміністрації є офіційною, у ній не вказані конкретні координати полігону, тож наведені фотоматеріали не дають можливості зрозуміти місцезнаходження об’єкта. Однак, зараз варто бути обачними й не допомагати ворогу.

Автор: Сергій Носенко