«Освітній хаб Київщини»

4 Тра, 10:42

169

В області розпочав роботу «Освітній хаб Київщини»

За ініціативи Київської обласної військової адміністрації та підтримки Міністерства освіти і науки України в лютому 2023 року розпочав роботу соціально-гуманітарний проєкт «Освітній хаб Київщини». Про це повідомили в Департаменті освіти і науки Київської ОВА.

Основна мета хабу – створення освітнього середовища, де люди можуть розвинути соціально-комунікативні навички, реалізувати своє право на навчання упродовж життя, набути актуальних компетентностей і знань, необхідних для життя в сучасному світі, отримати допомогу в професійному самовизначенні, розкрити та реалізувати свої креативні здібності, розширити коло спілкування.

Крім того, в освітньому хабі можна отримати психологічну й емоційну підтримку, що є дуже необхідною в умовах війни, особливо внутрішньо переміщеним особам і свідкам бойових дій.

Партнерами в реалізації цього проєкту стали Київський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних кадрів, Мала академія наук учнівської молоді, Центр творчості дітей та юнацтва Київщини, Обухівський центр професійного розвитку педагогічних працівників і фахові коледжі регіону.

Так, за три місяці роботи хабу координатори розробили 45 програм, провели 56 тренінгів, курсів, семінарів. За цей час навчання пройшли 856 осіб.

Окрім цього, у квітні «Освітній хаб Київщини» та ГО «Асоціація інноваційної та цифрової освіти» уклали угоду про партнерство та співпрацю. Ця угода передбачає об’єднання зусиль у створенні умов для реалізації концепції навчання впродовж життя на території Київщини. Також завдяки цій співпраці охочі навчатися отримають ширший доступ до знань щодо навичок, які мають попит на ринку праці під час та після завершення воєнних дій на території України, для дітей, підлітків і дорослих.

Фото: КОВА

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці й в Telegram-каналі.