4 Лис, 12:04

184

В межах пленеру «Намальований Ірпінь» 3 картини увійшли до каталогу міжнародного проєкту «Фарби полум’я сердець»

В рамках пленеру «Намальований Ірпінь» 3 картини увійшли до каталогу міжнародного проєкту «Фарби полум’я сердець». Про це повідомила начальниця відділу культури, національностей та релігій Ірпінської міськради Євгенія Антонюк.

Як стало відомо, цей проєкт об’єднав навколо себе провідних митців з 55 країн світу задля підтримки України. В межах цієї ініціативи українські митці за кордоном доносили іноземцям правду про повномасштабну війну росії проти України, ділилися переживаннями українців, проводили паралелі з історичними подіями, які відбувались на Батьківщині громадянам інших держав. Робили це за допомогою сили мистецтва.

Загалом участь в проєкті взяли понад 200 митців, з них понад 50 знаних у всьому світі художників, що мають досягнення у мистецтві, 8 лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка, 28 народних художників України, 15 заслужених художників та діячів мистецтв України.

«Проєкт «Фарби полум’я сердець» увійшов до Національної книги рекордів України, як наймасштабніша благодійна мистецька подія в історії України. До каталогу увійшли твори митців з України, Німеччини, Швейцарії, Іспанії, Бельгії, Грузії, Польщі, Албанії, Ізраїлю та багато інших. Серед робіт, які презентовано в каталозі, два твори Олександра Ольхова «Ірпінська Романівка» та «Прицільно по культурі» і одна робота Тетяни Красної «Після війни», виконані в Ірпені в 2022 році після звільнення міста в рамках пленеру «Намальований Ірпінь», – розповідає Антонюк.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.