24 Січ, 19:58

304

В майбутньому України не може бути тих, хто використовує державні ресурси для власного збагачення — Бріджит Брінк

В Україні майбутнього не може бути місця для тих, хто використовує державні ресурси для власного збагачення. Про це заявила пані посол США в Україні Бріджит Брінк перед початком лекції української лауреатки Нобелівської премії миру Олександри Матвійчук, яку організував Київський безпековий форум.

Брінк зазначила, що США повністю підтримують Україну в боротьбі за її майбутнє та продовжать допомагати з тим, щоб інституції працювали «заради інтересів багатьох, а не кількох». Демократія «вимагає постійних зусиль і невпинної праці», наголосила Брінк.

Вона згадала звернення президента Володимира Зеленського від 22 січня, під час якого він сказав, що сила суспільства і держави ґрунтується на правосудді та справедливості.

«У майбутній Україні не може бути місця тим, хто використовує державні ресурси для власного збагачення. Державні ресурси мають служити народу… Люди повинні розуміти свою відповідальність один перед одним і державою. І це не порожні слова. Це слова, які мають глибоке коріння в цінностях, які підтримує Україна в спробах бути частиною євроатлантичної спільноти», — підкреслила Брінк.

Дипломатка також повторила, що США допомагатимуть Україні стільки, скільки буде потрібно, і будуть її партнерами у війні проти російської агресії.

«Ми будемо підтримувати вас у побудові нового майбутнього, яке буде гідне тих жертв, які ви принесли. Ми дуже пишаємося тим, що ви наші партнери», — додала вона.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.