15 Лис, 22:03

325

В Ірпені створюють Безпековий простір для жінок та дівчат: деталі

В Ірпені створюють Безпековий простір для жінок та дівчат. Про це повідомила депутатка Ірпінської міської ради Оксана Нечитайло.

«Маємо знову чудову новину спільно з нашими, уже друзями Ірпеня, представниками International Medical Corps. Організація протягом кількох місяців створює в нашому місті Безпековий простір для жінок та дівчат. Наразі завершили підготовчі роботи і уже на кінець листопада плануємо відкриття. Безмежно рада знайомству з керівницями та координаторками проекту, а саме пані Людмилою Чернявською, Robyn Shortall, Shan Hussein, Тетяною Ватажиною, які максимально адаптують проект психосоціальної підтримки громади до її потреб та викликів. Впевнена, попереду у нас багато продуктивної та успішної роботи», – написала депутатка.

Як стало відомо, найближчим часом осередок запросить жінок та дівчат міста на відкриття та ознайомлення з основними функціями та завданнями простору, адже планує організацію заходів з урахуванням потреб місцевих жінок і дівчат (це можуть бути прогулянки, садівництво, кіновечори, кулінарія, в’язання, дресирування і т.д.); відвідування для надання першої психосоціальної допомоги; надання інформації жінкам і дівчатам, які бажають отримати подальшу підтримку в разі виникнення випадків гендерно-зумовленого насильства; пропагування підходів, орієнтованих на постраждалих; підтримка та розповсюдження гігієнічних наборів, гуманітарної допомоги.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.