12 Тра, 10:38

387

В Ірпені почало працювати перше наметове містечко для людей, які втратили своє житло

Починаючи з 11 березня в Ірпені працює перше наметове містечко. Воно розміщене на території санаторію «Дубки» та призначене для людей, які втратили своє житло. Про це розповів мер Ірпеня Олександр Маркушин.

Тимчасове містечко розраховане на 70 місць у наметах, а також ще 120 місць у кімнатах санаторію. Також туті є медпункт та їдальня. Мер Ірпеня зазначає, що перші ірпінці вже переселилися до тимчасового житла.

«Тож якщо ви мешканець Ірпінської громади, втратили житло і зараз не маєте де жити, приходьте до Ірпінського ЦНАПу або телефонуйте 0990601861. Першочергово житло будемо надавати пенсіонерам та сім’ям з дітьми. Дякую за розуміння!» — наголошує Олександр Маркушин.

Влада Ірпеня паралельно проводить величезну роботу з пошуку варіантів тимчасового житла для місцевих жителів, які через російську агресію залишились без домівок. Перемовини ведуть с різними санаторіями міста, де є відповідні умови проживання.

«Також обговорюємо варіант надання Укрзалізницею спальних вагонів. Вже вдалося домовитися про 2000 ліжкомісць для ірпінців у Києві», — зазначає мер Ірпеня. 

Нагадуємо, що містянам, які втратили оселі, місцева влада пообіцяла побудувати нове житло.

Фото: Telegram-канал Олександра Маркушина