16 Лют, 19:51

705

Узяли на «гарячому»: у Києві злочинці намагалися захопити 28 підприємств

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва викрито та затримано злочинну групу під час спроби незаконного заволодіння майном товариств за підробленими документами (ч. 5 ст. 27, ч. 3, 4 ст. 358 КК України). Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

«Слідством встановлено, що злочинне угрупування, до складу якого входило 9 учасників, планували здійснити протиправне заволодіння корпоративними правами 28 приватних підприємств. Загальна сума статутного капіталу цих підприємств становить майже 17 млн грн. А також на праві власності їм належать 45 земельних ділянок та 122 об’єктів нерухомості, які розташовані на території України.

Зловмисників затримали на «гарячому» під час спроби посвідчення на підставі підроблених документів довіреностей, які надають права на переоформлення прав власності на вказані активи», – ідеться в повідомленні.

Наразі слідчі дії тривають. Та вирішується питання щодо повідомлення про підозру 2-м організаторам та 7-и учасникам злочинної групи. А також обрання відносно них запобіжних заходів.

Викриття злочинної діяльності здійснювалося слідчими Дарницького УП ГУНП у місті Києві за оперативного супроводження співробітників УСР в м. Києві ДСР НПУ.

Фото: Національна поліція України.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.