8 Сер, 14:55

396

Уже скоро в Україні вироблятимуть Bayraktar

Турецька компанія Baykar створила в Україні компанію з виробництва славнозвісних ударних безпілотників Bayraktar, для заводу якої вже відведено землю. Про це повідомив посол України в Туреччині Василь Боднар.

«Baykar вже створила в Україні компанію, придбала земельну ділянку під будівництво заводу і розробила його проєкт. Зробити це виробництво в Україні –  майже особисте зобовʼязання власників компанії. Буквально тиждень тому уряд затвердив двосторонню угоду про будівництво самого заводу і надіслав її до парламенту на ратифікацію. До виробництва Bayraktar в Україні будуть залучені українські виробники, які виготовляють двигуни, колеса та запчастини», — ідеться в повідомленні.

Народну любов українців до безпілотних літальних Bayraktar, які превентивно рятують тисячі наших життів, важко перебільшити. Вони стають героями мемів, нашими нікнеймами в соцмережах і навіть іменами новонароджених. А військовослужбовець Тарас Боровок присвятив йому пісню, яка стала настільки безперечним хітом, що навіть рашисти його намагаються сплагіатити для од своїй зброї.

Фото: Генштаб.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.