9 Гру, 16:01

295

USAID передало Василькову, Броварам та Білій Церкві екскаватори

У межах Проекту енергетичної безпеки України, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), 25 теплокомуненерго України отримали 30 екскаваторів для ремонту тепломереж, пошкоджених внаслідок агресії рф. Про це поінформували на сайті Міністерства розвитку громад та територій України.

Там зазначили, що про це стало відомо під час брифінгу «Підтримка США в енергетичній безпеці міст України» за участі Посла США в Україні Бріджит Брінк, в.о. Міністра розвитку громад та територій України Василя Лозинського та директора Місії USAID в Україні Джеймса Хоупа 8 грудня у Львові.

«Щоб допомогти українському народу пережити цю важку зиму, Сполучені Штати надають підтримку Україні для стабілізування та ремонту електричних, теплових та газових мереж по всій країні», – сказала посол США Бріджит Брінк.

Як зазначив Василь Лозинський, для України допомога міжнародних партнерів є надзвичайно важливою в умовах ракетних ударів по критичній інфраструктурі громад.

«Внаслідок обстрілів інфраструктура теплопостачання в багатьох містах України зазнала значних пошкоджень. Також знищено багато комунальної техніки, яка необхідна для проведення оперативних ремонтних робіт. Дякуємо Уряду США та USAID за надану техніку, яка дозволить пришвидшити ремонтні роботи й відновити подачу тепла та гарячої води в оселі українців», — зазначив він.

Зазначимо, що екскаватори вже отримали теплокомуненерго Києва, Львова, Одеси, Харкова, Житомира, Вінниці, Коростеня, Василькова, Броварів, Білої Церкви, Дніпра, Полтави, Кременчука, Білгорода-Дністровського, Ковеля, Тернополя, Кропивницького, Луцька, Рівного, Ватутіна, Охтирки, Миколаєва, Хмельницького та Запоріжжя.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.