22 Вер, 16:26

339

Укроборонпром спільно з країною-членом НАТО будують боєприпасний завод

Концерн Укроборонпром разом із країною-членом НАТО зводить завод, де виготовлятимуть боєприпаси. Про це повідомила пресслужба концерну на брифінгу.

В Укроборонпромі не розголошують деталі будівництва заводу і не називають країну-партнера. Зазначають, що це вже друге оборонне підприємство, про будівництво якого досягнуто міжнародних домовленостей та укладено відповідний договір щодо виробництва боєприпасів за стандартами НАТО.

Також в концерні наголосили, що підприємства державного ОПК працюють цілодобово над виробництвом, модернізацією та відновленням озброєння для ЗСУ.

«З початком повномасштабного вторгнення підприємства концерну передали ЗСУ у п’ять разів більше військової техніки та озброєння, ніж за увесь минулий рік. Деяка броньована техніка після чергових бойових пошкоджень заходила на ремонт по п‘ятому колу, а після відновлення — повертались у стрій. Цілодобово працюють й виїзні ремонтні бригади, повертаючи до бойового стану техніку прямо у полях. Таким чином, приведення у бойову готовність – в тому числі після пошкоджень – української, іноземної та трофейної техніки – це ключова компетенція Державного концерну «Укроборонпром» станом на сьогодні», – розповіли в Укроборонпромі.

Додають, що одне з підприємств концерну отримало право здійснювати розмінування та інші операції з вибухонебезпечними предметами на території України.Підприємство має власний Центр гуманітарного розмінування, акредитацію в ООН та фахівців високого класу. Воно стало третім в Україні, після ЗСУ та ДСНС, яке може знешкоджувати та утилізувати боєприпаси.

Фото з вільних джерел.

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.