6 Кві, 13:39

507

Український культурний фонд створює “Мапу культурних втрат”

Український культурний фонд запускає “Мапу культурних втрат” – інтерактивну карту пам’яток та об’єктів культури, пошкоджених за час повномасштабної війни Росії проти України. Про це організація повідомила на своєму офіційному сайті.

За попередніми підрахунками, зазначають у повідомленні, понад 150 різних пам’яток та об’єктів культури були частково пошкоджені або повністю знищені внаслідок повномасштабного військового вторгнення Росії на територію вільної України.

“Для наочної демонстрації масштабів руйнації, Український культурний фонд запускає інтерактивну Мапу культурних втрат. Візуалізація таких воєнних злочинів також спростовує заяви російського керівництва, що армія РФ начебто наносить точкові удари виключно по об’єктам військової інфраструктури”, – заявили в УКФ.

Творці сподіваються, що карта стане вагомим аргументом під час дискусій з партнерами про виключення РФ з лав різних міжнародних культурних організацій чи об’єднань.

Мапа доступна за посиланням.

Окрім цього, до наповнення мапи можуть долучитися будь-хто. Для цього потрібно надіслати фото або відео докази до Міністерства культури та інформаційної політики через ресурс.