16 Сер, 17:05

360

Українська балетна група в Берліні танцюватиме задля допомоги постраждалим

24 вересня в Берліні покажуть балет Radio&Juliet & Quatro за участі українських танцівників. Про це розповідають на офіційній сторінці балету.

Балет Radio & Juliet — це переосмислення шекспірівської трагедії під музику рок-гурту Radiohead. Постановником хореографії є Едвард Клюге. Постановка існує з 2005 року та вже була зіграна на сценах Європи, Азії та США.

Балет Quatro — це перший приватний проект, який чотири рази отримав нагороду «Золота маска» у номінації «Кращий актор балету». Танцюристи виконують свої ролі під звуки віолончелі та фортепіано.

«Нещодавно українські балетні танцівники з дітьми полишили свої домівки і все, що мало для них цінність. Вони танцюватимуть для того, щоби допомогти своїм співвітчизникам, які опинилися в складному становищі через війну. Артисти з жахом розповідають, як їхні родичі та друзі з України ховаються від обстрілів у підвалах без світла, газу й води та евакуюються з немовлятами без речей першої необхідності.»

Балет співпрацює з благодійним фондом Tabletochki, який допомагає всім, хто постраждав від війни в Україні. Це допомога в евакуації дітей та сімей, оснащення лікарень, фінансова допомога медичному персоналу, оренда амбулаторних квартир, психологічна допомога та багато іншого. Всі отримані кошти на балеті будуть передані у фонд.