10 Жов, 19:07

276

Україна не зможе експортувати електроенергію через масові обстріли енергетичних об’єктів — Міненергетики

З завтрашнього дня, 11 жовтня, Україна припинить експорт електроенергії до країн ЄС через російські ракетні обстріли енергетичних об’єктів. Про це інформує Міністерство енергетики на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що українська електроенергія, яку експортували після синхронізації до ЄС, а також окремими лініями до Молдови і Польщі, допомагала Європі заміщати російський газ та підтримувала стабільність європейської енергосистеми.

«Саме експорт електроенергії з України допомагав Європі зменшувати споживання російських енергоресурсів. І саме тому росія знищує нашу енергосистему, вбиваючи саму можливість експорту електроенергії з України», — зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

У Міненергетики наголошують, що навіть після того, як була зупинена Запорізька атомна електростанція, яка понад 7 місяців знаходиться в російській окупації, Україна виконувала свої зобов’язання перед європейськими партнерами з експорту електроенергії.

Проте сьогоднішні ракетні обстріли, що вразили теплову генерацію і електричні підстанції, змушують припинити експорт електроенергії задля стабілізації української енергосистеми.

Фото: Міністерство енергетики

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.