5 Тра, 18:14

500

Угорщина готова допомогти відбудувати Київщину

Угорщина готова брати участь у відновленні шкіл та лікарень в Київській облаті. Про це пише Європейська правда, посилаючись на заяву глави МЗС Угорщини Петера Сійярто на міжнародній конференції донорів для України у Польщі.

“Ми готові брати участь у відновленні шкіл та лікарень у Київській області. Якщо київська влада запропонує іншу локацію, ми також готові”, – сказав Сійярто.

Та додав, що Угорщина також готова приймати поранених українських військових без обмежень за кількістю та 130 дітей, які цього поребують. Також при потребі надати мобільні будинки для переселенців у західних областях та видати тисячі стипендій для українських студентів, які продовжують навчання в Угорщині.

За словами очільника, його країна вже прийняла 627 тисяч біженців з України та надала все необхідне для життя.

“Я хочу дуже чітко сказати тут: Угорщина підтримує Україну і її суверенітет. Ми чітко розділяємо хто напав і хто піддався нападу. І ми засуджуємо військову агресію Росії проти України і низку порушень прав людини та закликаємо до розслідування можливих воєнних злочинів”, – сказав Сійярто.

Нещодавно представники неурядової італійської організації Італії CESVI вирішили відновити Бучу та сьогодні громадське об’єднання Toloka Foundation також приєдналося до відновлення Ірпеня.

Фото: pixabay