12 Січ, 17:19

277

У заповіднику «Києво-Печерська лавра» встановили сонячні панелі

Починаючи з моменту повномасштабного вторгнення в Україну російської армії у лютому 2022 року, Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» намагався не тільки віднайти способи захистити частину об’єкта зі списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО від руйнування. Про це повідомили у пресслужбі заповідника.

Зазначається, що заповідник звернувся до міжнародних організацій з проханням сприяння в забезпеченні безперебійного електричного живлення будівель, зокрема, за рахунок альтернативних джерел енергії.

На зображенні може бути: 2 людини та на відкритому повітрі

Дякуючи Українському центру мистецької допомоги (Україна — Німеччина) між Національним заповідником «Києво-Печерська лавра», ТОВ «Науково-виробниче підприємство «ВОЛАНТІС» (Україна) та Німецько-українським товариством з економіки та науки було підписано Договір про передачу, встановлення та налаштування сонячної електричної станції для енергозабезпечення заповідника.

На зображенні може бути: природа

В результаті на даху технічної будівлі встановили 194 сонячні панелі, з яких складається станція. Завдяки її роботі у зимовий сонячний день економія електроенергії буде складати від 30 кВт на годину.

Немає опису світлини.

Фото: Національний заповідник Києво-Печерська лавра

Актуальні, важливі й перевірені новини Київщини також читайте на нашій Facebook-сторінці і в Telegram-каналі.